11/17/2011

PONS SERRANO, Jorge. Percusión. Grado element.

             


 Aquests dies celebrem la Festa de la Música i per això portem a aquest blog l'obra del percusionista llombaí Jorge Pons Serrano. Es tracta d'un mètode elemental de persució en quatre quaderns publicat per Rivera Editorial.









 


          Jorge Pons Serrano cursà estudis elementals de música a la banda de Llombai i superiors de Percusió al Conservatori Superior de Música de València amb Roberto Campos i Manuel Tomàs, perfeccionant-se posteriorment a Madrid amn J. M.- Martín Porrás, a Aix-en-Provence amb Sylvio Gualda, David Friedman i Christopf Caskel i a Luxemburg amb Siegfried Fink i Paul Mostz. Cursà estudis d'harmonia i contrapunt amb Jose Maria Cervera.

           L'any 1983 obté la plaça de Percusió de l'Orquestra Simfònica d'Euskadi i el desembre del mateix any ingressa al Reial Conservatori d'Albacete, ocupant la plaça de professor especial d'Instruments de Percusió, càrrec que desemvolupà durant tot l'any 1984. Ha obtingut per unanimitat el primer premi en l'especialitat d'instruments de percusió, al Concurs de Joventuts Musicals de l'any 1983.



La dedicació a la música abasta també el terreny de la composició, cosa que l'ha ajudat a realitzar diverses obres, algunes ja estrenades com ara la Suite amazonica, Contraste Fugaz, Duo per a bateries, Anhelos, Miniaturas, Ostinatos percusivos, Improvisaciones Rítmicas, Xilo-Polka, Variaciones Luz de Primavera, etc El 1989 obté la Menció d'Honor al concurs d'Interpretació Musical "Oscar Esplà". Actualment és professor de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant, Percusions Lucentum i professor de l'Acadèmia de Música "Lucentum".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada